Бившият кмет на Стрелча призна за секс с ученичката

Бившият кмет на Стрелча призна за секс с ученичката

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.

По-рано експертиза установи наличие на негов биологичен материал по нея. Освен това в кръвта на момичето е открито наличие на алкохол. По първоначална информация дума за 300 грама алкохол.

В същото време Районната прокуратура в Пазарджик внесе искане в Районен съд-Панагюрище за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Евстатиев, обвинен в сексуално посегателство върху 16-годишна ученичка, като я е привел в безпомощно състояние, предаде Нова тв.

Въпреки уверението от полицията, че върху 16-годишната ученичка няма видими следи от насилие, хората в Стрелча са настръхнали и подготвят линч за бившия кмет и настоящ общински съветник, ако той бъде освободен от ареста. Ученичката вероятно е била упоена и сексуално употребена.

С постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Иван Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик, предаде бтв.

Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е на 16 години и е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др.

Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи съдебно заседание по искането на Районна прокуратура-Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder