Мъж намери игла във факумирано филе

Мъж намери игла във факумирано филе

Мъж от Сливен намери игла в парче вакумирано филе. Живко Желев купил продукта от кварталния магазин за своята бременна дъщеря, пише бТВ.

Когато мъжът се прибрал и го срязал, открил неприятна изненада.

“ Аз се питах откъде е тази игла и веднага се обърнах към Агенцията по храните, казаха ми, че е попаднала при поставяне на някакви добавки, които са към флейката, но такива прибавки днес излезе от производителя, че няма поставени“, обясни мъжът.

Фирмата, за която мъжът говори, всъщност не била производител. Тя купувала готови разфасовки и ги опушвала, след което ги препродава на складове на едро.

От кланицата до потребителя този продукт минава през девет посредници. Фирмата, чието име е написано на етикета, е шестият поред, затова нейният собственик отказва да поеме отговорност.

„Аз не се чувствам нито виновен, нито иглата съм я поставил аз. Откъде е дошла тази игла, не мога да ви кажа“, посочи собственикът на фирмата Иван Воденичаров.

„Месото тръгва от някоя ферма, в която може да са инжектирали, после в кланицата, после в месопреработвателното предприятие, където се транжира, и месото е внос от Франция“, обясни той.

Желев обаче е категоричен, че иглата не може да идва от Франция.

„Тази спринцовка е от машина, която поставя желирана вода. Месото е инжектирано с желирана вода с цел покачване на килограмите“, убеден е той.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder