Първи арестуван за нападенията в Кьолн

Първи арестуван за нападенията в Кьолн

26-годишен мъж от Алжир, търсещ убежище в Германия, е първият арестуван заподозрян за нападенията срещу жени в новогодишната мъж в Кьолн, предаде Би Би Си.

Мъжът, чието име не се споменава, е бил задържан през уикенда в център за настаняване на бежанци в Керпен, съобщи полицията.

Той е задържан, защото е заподозрян, че е опипвал жена и е откраднал телефона й.

В момента полицията в Кьолн има 21 заподозрени за нападенията, повечето от които – за посегателства без сексуален характер. Осем от тях се намират в следствения арест, съобщи прокурор Улрих Бремер. Повечето са обвинени в кражба.

Служителите на реда обявиха, че 883 души са подали жалби заради събитията в Коьлн, включително 497 жени, оплакващи се от сексуално посегателство.

Броят на предполагаемите престъпления възлиза на 766, сред които и три случая на изнасилване.

26-годишният алжирец е задържан в Керпен, град на около 30 км югозападно от Кьолн, заедно с негов 22-годишен сънародник, който най-вероятно е откраднал телефона на жертвата.

Правителството на Германия бе подложено на натиск да приеме по-строги мерки срещу имиграцията, след като нападенията в Кьолн станаха обществено достояние. По данни на вътрешното министерство през декември в страната се е увеличил броя на търсещите убежище от Мароко и Алжир – 2300 души при 1000 през юни. Въпреки това повечето молби на хора от тези страни биват отхвърляни.

Междувременно германски град, който забрани на мъжете, търсещи убежище, да използват обществени басейни заради обвинения в тормоз, обяви, че от сряда отменя мярката.

В официално изявление местната управа заяви, че решението не е в резултат от медиен натиск, а следствие от „продължителни дискусии с бежанците как да се отнасят с уважение към жените“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder