Предлагат забрана на каруците в цяла София

Предлагат забрана на каруците в цяла София

Въвеждането на пълна забрана за движение на каруци на територията на София, ще предложи „Движение 21“ на Столичния общински съвет съвет чрез подготвяни промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.

Мотивът за ограничаването изцяло на каруците в София е, че те създават сериозни предпоставки за пътно-транспортни произшествия. „Ще помислим дали изключение да не бъде направено за файтоните с атракционна цел, както и за движението на каруци в селата, които се намират на територията на Столична община“, заяви общинският съветник от „Движение 21“ Симеон Славчев, цитиран в съобщение на партията на Татяна Дончева.

До момента са постъпили десетки сигнали от граждани за незаконно придвижване на каруци в редица райони на София. По време на заседание на Комисията по транспорт е било взето решение за незабавното информиране на СДВР за случаите и засилване на контрола.

Действащата в момента Наредба за организация на движението на територията на Столична община забранява движението на превозните средства с животинска тяга в зона „Първа“, както и по граничните й улици и булеварди.

Реално забраната обхваща територията между бул.”Константин Величков”, ул.”Габрово”, ул.”Скопие”, надлез “Надежда”, ул.”202”, ул.”Каменоделска”, ул.”Малашевска”, ул.”Първа българска армия”, ул.”Резбарска”, ул.”Васил Кънчев”, ул.”Река Велека”, ул.”Александър Екзарх”, бул.”Мадрид”, бул.”Ситняково”, бул.”Пейо Яворов”, бул.”Никола Й. Вапцаров”, бул.”Черни връх”, ул.”Сребърна”, бул.”Гоце Делчев”, ул.”Житница”, бул.”Никола Мушанов”, бул.”Възкресение”, бул.”Константин Величков”.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder