Топ вести
Мазилка рани ученик по време на час в Пловдив

Мазилка рани ученик по време на час в Пловдив

Осмокласник от Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив е със средна телесна повреда, след като мазилка се откърти и падна от тавана на физкултурния салон.
Инцидентът е станал в петък в час по физическо възпитание и спорт, когато салонът бил пълен с ученици, съобщиха Радио Пловдив и Нова телевизия.

Осмокласникът играел със съучениците си, когато парче от мазилката на тавана, с дебелина 5 сантиметра, се отчупило и паднало върху главата му. Момчето е откарано в болница, където му е направен скенер. То е със средна телесна повреда и е изписано за домашно лечение.

От Регионалния инспекторат по образованието са започнали незабавна проверка в общинското училище.

Помощник-директорът на гимназията Вихра Ерамян заяви, че салонът е затворен и вчера е минала комисия от общината.

Последният ремонт на спортното съоръжение е бил направен преди пет години. По тавана не е имало видими пукнатини, нито течове след дъжд. Предвижда се да бъде премахната цялата мазилка по тавана, след което ще се постави предпазна мрежа за укрепване на конструкцията.

Проверка по случая обаче е започнала и прокуратурата. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне по непредпазливост на телесна повреда.

През февруари м.г. мазилка падна по върху две осмокласнички в час по английски език в Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора. Тогава стана ясно, че течовете в училището, където се обучават близо 800 деца, са стигнали и до първия етаж, но средства за цялостен ремонт на сградата няма.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder