БСП Видин с критики към бюджета на общината

БСП Видин с критики към бюджета на общината

На 28 ануари БСП Видин проведе пресконференция във връзка с бюджета на Община Видин за 2016г.
Според видинските социалисти планувания бюджет за 2016г. е нереален и заложените в него приходи са неизпълними, като за пример дадоха 1 500 000 лв., заложени като приход от данък недвижими имоти за 2016г. в сравнение със събраните за 2015г. 933 000 лв., по отношение данък върху превозните средства при събрани през 2015 година 1 216 000 лв. са предвидени 3 400 000лв за 2016. Социалистите, че на практика са предвидени около 2 700 000 лв. нереални приходи само от тези два данъка и към негативната статистика добавят и разпродаването на общинска собственост, което ще влоши допълнително тежкото състояние на общината и ще я лиши от важни приходи.

Според представителите на БСП за Видин тази дупка в бюджета рискува изцяло всички общински дейности. Беше поставен въпроса дали приоритет на този бюджет е погасяването на подозрителни стари задължения и финансово стабилизиране на дясното управление на общината. Също така бе изтъкнато, че липсва стратегия в посока развитие на общината за младите хора и вливането на детски градини и преобразуването им във филиали, както и въвеждането на системата на делигирани бюджети поставя въпроса дали системата е готова за това и има ли проведено обществено обсъждане в тази насока.

От партията столетница поискаха да се изготви общинска стратегия за образование, която да проследи какъв ще бъде броят на децата за няколко години напред.

Като заключение социалистите изтъкнаха, че социалната политика би следвало да бъде обратна на сегашната, която може да доведе до закриване на групи и детски градини и общината трябва да е силен социален фактор, което според БСП Видин не е видно от този бюджет.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder