Синовете на кмета на Галиче се изправят пред съда с обвинения за побой

Синовете на кмета на Галиче се изправят пред съда с обвинения за побой

Синовете на скандалния кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков се изправят пред съда като обвиняеми за побой. В понеделник в районният съд на Бяла Слатина е насрочено поредното съдебно заседание по делото срещу Спас и Мартин Чокови, както и други трима за нападението над студента Венислав Николов.

Случаят е от март 2014 г. в белослатинската дискотека „Екстази“. Според обвинителния акт петимата младежи са налагали Венислав с ръце и крака. В резултат на жестокия побой са му причинени множество увреждания – счупени пръсти на дясната ръка, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето и рамото, счупени зъби и кръвонасядания.

Побоят бил започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Николов с метален бокс в главата, след което продължил да го удря в областта на главата и тялото. Към него постепенно са присъединили и другите обвиняеми, които продължили да ритат пострадалия, вследствие на което той е паднал на пода. Нанасянето на ударите продължило по цялото тяло, ръцете и главата.

Обиняемите братя Чокови не се признават за виновни. От назначената по делото експертиза е видно, че обвиняемият Мартин Чоков, който е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието, е способен правилно да възприема и възпроизвежда фактите, които имат значение за делото, разбира свойството и значението на извършеното от него деяние и е могъл да ръководи постъпките си.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder