СГС гледа делото срещу Станишев

СГС гледа делото срещу Станишев

Софийски градски съд ще гледа делото срещу Сергей Станишев, който е обвинен за това, че е загубил седем документа с класифицирана информация.

Документите, според обвинението са изгубени в периода 04.11.2005 г. – 27.07.2009 г. в София. Тъй като Станишев не е осъждан и от деянието не са причинени имуществени вреди, прокуратурата внесе предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

В края на м.г., когато делото тръгна по същество, съдът прие искането на защитата да бъдат разпитани по него всички свидетели от досъдебното производство беше на защитата на Станишев. Така бяха насрочени дати по процеса до април. Сред свидетелите, които ще отговарят на въпроси и на защитата са и Бойко Борисов, Петко Сертов, Алексей Петров и още сред които и Иван Драшков и Веселин Близнаков.

На 19 декември 2013 г. Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Сергей Станишев.

Делото на няколко пъти не успява да тръгне, тъй като на Станишев или адвокатите му не успяваха да получат препис от постановлението на прокуратурата.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder