Грип уби момиченце на 3 години в Стара Загора

Грип уби момиченце на 3 години в Стара Загора

Момиченце на 3 годинки е починало от грип в Университетската болница на Стара Загора, потвърдиха за „24 часа“ от болницата. Смъртта е настъпила на 24 януари вечерта, но днес официално стана ясна причината за нея – от Националната референтна лаборатория в София са съобщили, че от изпратения им за изследване трупен материал са изолирали грипен вирус щам „Виктория“.

Детето е от съседното село Богомилово, расло е в добро семейство. До момента не било боледувало сериозно, редовно е имунизирано, нямало хронични заболявания и алергии към медикаменти. Най-напред вкъщи то внезапно вдига температура – 39,4 градуса по Целзий, имало и кашлица. Вечерта на 20 януари към 22,30 часа посиняло и погледът му се вторачил, появила се симптоматика на гърч на крайниците, твърдят лекари. Прието е в спешно отделение, оттам в детска клиника, където състоянието му се влошава и постъпва в реанимация. Лекувано е по всички възможни правила, включително с тамифлу, настояват от болницата, но въпреки това краят му е фатален.

В момента в област Стара Загора от остри респираторни заболявания страдат 248 на 10 000 души, по данни на РЗИ. Преди седмица заболяемостта бе по-висока – 306 на 10 000 човека и областта бе в предепидемиологична обстановка. За да бъде обявена епидеция от грип, по закон болните трябва да стигнат 333 човека на 10 000.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder