Русия няма основания да прекрати операцията си в Сирия

Русия няма основания да прекрати операцията си в Сирия

Русия не вижда засега основания да спре операцията на своите Въздушнокосмически сили (ВКС) в Сирия, заяви външният министър на федерацията Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

„Не виждам основания защо операцията на ВКС в Сирия трябва да спре, докато не са победени терористите“, каза той, цитиран от ТАСС.

„Руските удари няма да спрат, докато ние действително не сме победили организациите Ислямска държава и Джебхат ал Нусра“, подчерта Лавров, цитиран от Франс прес.

Според Лавров, „някои хора от опозицията, формирана по списъка от Рияд, са твърде разглезени от някои спонсори, по-специално от Турция, които еднолично блокираха появата на кюрдската партия Демократичен съюз“ на женевските преговори, предаде ТАСС.

„Разбрахме се от самото начало Групата в подкрепа на Сирия да въздейства на опозицията и на правителството, за да бъдат преговорите без предварителни условия, да бъдат инклузивни. Затова да разчиташ на спонсорите от чужбина, че ще се договарят вместо теб и ще поставят ултиматуми, е абсолютно късогледа и безперспективна позиция“, заяви той.

В „лозанската група от опозицията също има капризни хора, поставящи предварителни условия, които нямат нищо общо с женевското комюнике и резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН“. Русия разчита и ще настоява всички делегации на опозицията и на правителството „да се ръководят не от амбициите си, а от интересите на народа“, сиреч да приемат за основа посочените документи, изтъкна Лавров.

На 11 февруари, когато в Мюнхен ще има среща Групата в подкрепа на Сирия, Русия ще представи „подчертано прагматични“ предложения за спиране на огъня в тази страна, увери първият дипломат на Москва.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder