Нови запори за над половин милион лева на сметките на Община Видин

Нови запори за над половин милион лева на сметките на Община Видин

Сметките на Община Видин отново са запорирани, съобщиха от пресцентъра на кметската администрация. Запорите са наложени от две видински фирми – ЕТ „Витан-Ж-Тодорка Младенова“ и „Марс“ ООД. Запорното съобщение от частен съдия-изпълнител е в общ размер 20 469, 38 лв. за първата фирма и 518 295, 66 лв. за втората.
От Община Видин напомниха, че натрупаните суми, които се дължат на „Марс“ ООД, бяха включени в решение на Общински съвет – Видин от 25.11.2015 г. за разплащане на просрочени текущи задължения, като за целта кметът Огнян Ценков поиска и получи безлихвен заем от държавата. Според решението на Общинския съвет, със средствата от този заем трябваше да бъдат изплатени, по силата на сключено споразумение, част от просрочените задължения към 10 фирми, една от които „Марс” ООД. На тази фирма трябваше да бъде изплатена сумата от 159 251, 94 лв., която представлява част от просрочените задължения.
В тази връзка кметът на Община Видин Огнян Ценков е провел среща с представители на фирмата, след което е била изготвена и изпратена покана до „Марс“ ООД за уточняване параметрите на документа. Но вместо очакваното подписване на споразумение, от фирмата отговарят с налагане на запор.
От кметската администрация посочиха, че ръководството на Община Видин е изненадано, че се предприема такава мярка, след като са водени разговори и счита, че подобна стъпка не е в полза и на двете страни.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder