Духовници в подкрепа на Северозапада

Духовници в подкрепа на Северозапада

Духовници от християнската общност във Видин се обявиха срещу решение на правителството за пренасочване на средства, които първоначално са били предвидени за инфраструктурни проекти в региона. Те изпратиха отворено писмо до представителите на държавната и местна власт. Духовници от Българската православна църква, католическата и част от протестантската общност в областния град са изразили позиция, каза пастор Крум Крумов.
„Причината е, че виждаме какво се случва в нашия регион през последните години. Не можем да останем безучастни на това, което се случва. Явно нямаме достатъчно силно лоби в парламента и правителството, които да отстояват интересите на региона“, заяви Крумов.
Модернизацията на жп линията Видин-София, която няма да се изпълнява, както и отпадането на проекта за високоскоростен път Ботевград-Видин от приоритетните по програма „Транспорт“ са посочени в писмото.
„Искаме да сигнализираме, да покажем, че виждаме какво се случва като духовни хора в този регион и няма да стоим безучастни“, каза пастор Крумов.

Източник: tribali.info

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder