Две старици станаха жертви на телефонни измами в Русе

Две старици станаха жертви на телефонни измами в Русе

Още две възрастни жени изгоряха с общо 1700 лв. от телефонни измами в Русе, съобщиха от полицията. 88-годишна жена била подлъгана да даде 800 лв., за да освободи пратка с важни документи за внука й. Непознатият мъж й обяснил на домашния телефон, че момчето било болно и не можело да свърши тази работа.
65-годишна русенка пък била подведена да прати по „куриер“ 900 лева капаро за „управителя на магазин „Зора“, тъй като зет й бил поръчал четири точкови тронсформатора. Случаите се разследват от заведените досъдебни производства.
Миналата седмица мошеници прецакаха в Русе по нова схема старец да им даде 21 000 лв., за да подпомогне борбата на полицията срещу тези измами. „През 2015 година от 115 телефонни измами за 290 000 лв. са разкрити, за съжаление, малко над 10%“, уточни директорът на ОДМВР в крайдунавския град ст.комисар Теодор Атанасов.
По думите му полицията прави всичко възможно да предотврати тези престъпления, но въпреки превантивните мерки, постоянно се намират доверчиви, предимно възрастни хора. До измамниците се стига трудно, зощото по веригата се използват много, и то различни „мулета“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder