Кметът на Видин отчете първите 100 дни от мандата си

Кметът на Видин отчете първите 100 дни от мандата си

Кметът на община Видин Огнян Ценков и неговият екип отчетоха свършеното през първите 100 дни от мандата на настоящото общинско ръководство. „За всеки кмет и за всеки ръководител 100 дни от началото на управлението са важен ориентир за посоката, в която той ще води своята политика. Смятам, че през този период аз и моят екип направихме ясна заявка накъде вървим – постигане на финансово оздравяване на Общината; планирана инвестиционна програма; фокус върху разработване и реализиране на проекти, финансирани с европейски средства, в това число и трансгранични с Румъния и Сърбия; оптимизиране на работата във всички общински предприятия и направления чрез използване на иновативни подходи; рекламиране на Видин и общината като туристическа дестинация и културно средище; създаване на ефективна администрация с достъпни услуги за гражданите; постигане на добра комуникация с Общинския съвет, държавната власт, неправителствените организации и гражданските сдружения; пълна прозрачност на управлението” – така кметът Огнян Ценков описа накратко свършеното през изминалите 100 дни.

Продължават усилията за финансово стабилизиране на Община Видин, подчерта Огнян Ценков. Тук проблем са наложените нови запори – един от тях, в размер на над 500 хил. лв., е наложен от видинската охранителна фирма „Марс” ООД. За да се преодолеят финансовите трудности, се взимат всички мерки за постигане на по-голяма събираемост на местните налози, както и за оптимизиране на разходите във всички направления.

Приоритет е била и работата по европейски проекти. Успешно са приключили всички проекти, изпълнявани през предходния бюджетен период на Европейския съюз. „От началото на мандата се работи по 18 проекта – осем от тях са приключили, два са в процес на изпълнение, един ще влезе в процес на изпълнение, считано от 1 април 2016 г., и седем проекта са разработени и депозирани, очакващи оценка от съответните управляващи органи”, каза Огнян Ценков. Той допълни, че е разработена и депозирана за одобрение от Управляващия орган на ОП „Региони в растеж” инвестиционната програма за периода 2014 – 2020 г., която е на обща стойност 40 430 543 лв., от които 2 291 034 лв. са собствени средства. В основния списък на програмата са включени пет проектни предложения”, обясни Огнян Ценков. Разкриването на качествени и устойчиви работни места продължава да е основна цел на кмета и неговия екип. В тази връзка видинският градоначалник обясни, че са водени вече разговори с няколко потенциални инвеститори – както български, така и чуждестранни. Ценков напомни, че беше приета и специална наредба, имаща за цел именно насърчаване на инвестициите в община Видин. Видинският градоначалник отчете, че на проведените през този мандат три редовни заседания на Общински съвет – Видин е внесъл повече от 50 предложения, като всички те са били подкрепени от мнозинството от общинските съветници.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder