Хиляди се простиха с Трифон Иванов

Хиляди се простиха с Трифон Иванов

Хиляди българи се събраха пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново, за да се простят с легендата Трифон Иванов.
Един от най-големите български футболисти почина от масиран инфаркт в събота на 50-годишна възраст. Във Велико Търново и в село Самоводене, където живееше Трифон Иванов, днес е Ден на траур.

Опелото на Трифон Иванов бе извършено в 11 часа в тесен семеен кръг в Преображенския манастир. Полицейска кола бе отцепила шосето към светата обител още в 8 ч. сутринта и не допускаше никакви посетители.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов пристигна първи в залата, а след него влязоха Димитър Пенев, Христо Стоичков, Йордан Лечков, Наско Сираков, Красимир Балъков и почти всички от останалите футболисти от Пеневата чета. Те бяха вкарани през друг вход в сградата, а Камата не успя да се сдържи и заплака с глас.

Очаква се над 5000 души да си вземат последно „Сбогом“ с големия футболист. Сред тях ще са и премиерът Бойко Борисов и спортният министър Красен Кралев.

„От четири дни ми се е свило сърцето и ми е много тежко да говоря. Този човек беше пример за поведение, както на терена, така и в живота. Трифон заслужава да остане в паметта на хората. Мисля, че той беше пример за младите с безкомпромисната игра на терена и с човечността в живота“, заяви пред bTV бившият полузащитник от златния отбор от САЩ`94 Даниел Боримиров.

„Беше перфектен, ще го запомня с много неща“, бяха единствените думи на Ивайло Йорданов.

Христо Стоичков, който пристигна от Маями, отказа да говори пред журналистите.

„Жал ми е, че Трифон толкова рано си отиде. Беше човек, който винаги може да изненада с неговия креативен хумор. Когато ми се ядосваше, пак се майтапеше, той беше така. Дай Боже горе в небесата да играе футбол със звездите, които са си отишли преди него“, каза Красимир Балъков, който пристигна от Германия, за да изпрати своя дългогодишен приятел и колега.

Първият треньор на Трифон Иванов – Георги Василев заяви, че защитникът е бил изключително качествен футболист и още на млада възраст добивал универсалност с поведението си на терена, с мисленето си.

„Мисля, че Трифон си отиде от този свят доволен, свършил си своята работа и като професионалист и като човек, преди всичко. Той беше голям човек, комбинираше тези качества – професионални с човешки достойнства“, каза Гочето.

Бончо Генчев, който е един от най-близките приятели на Туньо, сподели, че ще го запомни с делата му, с хумора и с голямото му сърце.

„Един голям българин. Така ще остане на всички българи в сърцата и съзнанието“, допълни Генчев.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder