Университет в САЩ разреши на студентите да носят оръжие

Университет в САЩ разреши на студентите да носят оръжие

Тексаският университет в Остин с неохота прие да разреши на студентите да влизат на занятия с оръжие, предаде БГНЕС. Разрешението обаче ще е само за хора, които могат законно да притежават оръжие. Това става месец, след като щатските законодатели приеха закон, забраняващ носенето на оръжие в държавните университети.
„Аз не смятам, че мястото на пистолетите е в студентския кампус, така че това решение е най-голямото предизвикателство откакто съм ректор на университета“, каза в обръщение управляващият университета Грегъри Фенвъс.
„Съпричастен съм с много членове на управителното тяло на университета, студенти, родители на студенти и служители на университета, които изпращаха имейли и писма, и подписваха петиции и организираха протести срещу носенето на оръжие в района на университетското градче и най-вече в класните стаи. Много преподаватели заплашиха, че по-скоро ще напуснат, отколкото да позволят на студентите да са въоръжени в техните часове.
По данни на ООН от 2012-та година САЩ е световен шампион по въоръжаване – 270 млн. регистрани огнестрелни оръжия, което прави 88 въоръжени на всеки 100 души! За сравнение в Русия регистрираните оръжия са малко под 13 млн. т.е. 8 души от всеки 100 са въоръжени.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder