Лекари и медицински персонал в Ловеч излизат на протест

Лекари и медицински персонал в Ловеч излизат на протест

Лекари и медицински персонал от ловешката болница ще излязат на протест, съобщава lovechonline. Протестът на работещите в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ АД Ловеч е породен от неефективното управление на болницата, довело до големи финансови задължения, както и структурните промени, които подготвя ръководството на болницата. Също така медиците са недоволни и от недобрите условия на работа – липсата на медикаменти, апаратура и консумативи.

Протестиращите медици определят кадровата политика на болницата като неефективна и ниските заплати в болницата са довели до напускането на много лекари и медицински персонал, а в същото време са освободени висококвалифицирани медицински сестри, за да бъдат спестени пари от заплати, без да бъдат назначени нови медицински специалисти на тяхно място.

Медиците ще протестират и срещу липсата на реакция от страна на държавата, въпреки че болницата е със 70% държавно участие.

Общинският съвет в Ловеч поиска общо събрание на акционерите на МБАЛ – Ловеч, на което да бъде приета оздравителна програма.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder