Ден за борба с тормоза в училище отбелязаха в НУ „Васил Левски“ в  Белоградчик

Ден за борба с тормоза в училище отбелязаха в НУ „Васил Левски“ в Белоградчик

Последната сряда на месец февруари се отбелязва като Ден за борба с тормоза в училище. Известен е още и като „Ден на розовата фланелка“. По традиция на този ден Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик гостува на НУ „Васил Левски”. Участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
Отбелязването на деня започва от едно училище в Канада през 2007г.
Всяка следващата година все повече училища се присъединяват в отбелязването му. Учениците го честват, като идват на училище с розови тениски и дрехи. Постепенно инициативата се подема от училища по целия свят. В България за първи път се отбелязва през 2012г.
МКБППМН – Белоградчик съвместно с НУ „Васил Левски” също се включва в подкрепа на кампанията.
На 24-ти февруари ученици и учители от НУ „Васил Левски“ – гр. Белоградчик поставиха на реверите си розови тениски с надпис „Не на тормоза в училище!“.
Няколко момичета и момчета от ДДЛРГ „Надежда” и Преходно жилище, заедно с обществените възпитатели, подготвиха табло „Не на тормоза, но не за ден” за малчуганите. Децата залепиха върху таблото розови листчета с тематични послания. Всички в училище бяха в розово, носеха стикери с розови фланелки в знак на съпричастност към проблема и отправиха апел за доброта, човечност, обич и толерантност. Раздадени бяха и много розови балони.
Както децата, които тормозят, така и потърпевшите, имат нужда от помощта на възрастните. Необходимо е родителите и учителите да се научат да разпознават насилието, за да бъде елиминирано в зародиш, а деца – да бъдат различни и толерантни!

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder