Серия атентати почерниха Брюксел

Серия атентати почерниха Брюксел

Тази сутрин на летище „Завентем“ в Брюксел избухнаха две експлозии, информира БГНЕС. Час след това още една бомба се взриви на метростанция в Маалбек в белгийската столица. Евакуирана беше и метростанция „Шуман“, която се намира в близост то сградата на ЕК. На пътниците на метрото не се позволява да слизат на пероните, евакуира се и централната гара в Брюксел. Летище „Завентем“ е затворено като всички пътници от него са евакуирани след експлозиите. Полицията в Брюксел съобщи, че е намерена още една бомба, която не се е детонирала, както и че евакуацията минава без паника.
До момента се съобщава за множество ранени и поне 17 жертви на летището „Завентем“. За сега няма данни за загинали или пострадали български граждани. Едната експлозия на летището е станала на пистата, а другата на гише за билети. Очевидци твърдят, че преди експлозиите се е чула стрелба и арабска реч. Летището е блокирано, не се позволява излитането или кацане на самолети обществения транспорт към него е прекъснат.
До момента белгийските власти не потвърждават, че става въпрос за терористични атаки. Взривовете се случват само 4 дни след като в Брюксел беше ранен и арестуван Салах Абдеслам – един от заподозрените за организацията и извършването на терористичните атаки в Париж на 13 ноември. Днес в Белгия трябваше да започне и разпитът на Абдеслам.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder