Във Видин се проведе бизнес форум за европейските структурни и инвестиционни фондове

Във Видин се проведе бизнес форум за европейските структурни и инвестиционни фондове

В Областна администрация – Видин днес се проведе бизнес форум на тема „Възможности за финансиране и кандидатстване по европейските структурни и инвестиционни фондове за България за периода 2014-2020 година”. В началото остро беше осъден днешният терористичен акт в Брюксел. Народният представител Ирена Соколова и кметът на община Видин Огнян Ценков изразиха съчувствие по повод трагедята на белгийския народ, изказвайки своето съпричастие към близките на жертвите и пострадалите при атентата.
Основен инициатор на събитието беше Ирена Соколова. „Това е работна обучителна среща, фокусирана върху възможностите за кандидастване и начините за постигане на резултати чрез оперативните програми”, обясни тя пред събралите се кметове на общини, представители на общински администрации, на бизнеса, на неправителствения сектор и други.
„Над 9,8 милиарда евро е общият размер на финансирането по всички девет оперативни програми, включително Програмата за развитие на селските райони”, посочи в презентацията си по темата Елза Григорова, програмен директор и консултант по европйски проекти. Тя представи подробно програмите за иновации и конкурентоспособност в подкрепа на бизнеса, както и за повишаване на заетостта чрез подпомагане на работодателите и безработните лица.
„Видин има голям капитал. Освен всички оперативни програми, вие имате трансграничните програми България-Сърбия и Румъния-България, Дунавската стратегия и др.”, отбеляза Григорова. Тя запозна участниците във форума с възможностите за кандидатстване по отворени и предстоящи процедури за финансиране от европейските структурни фондове.
От своя страна кметът на община Видин представи проектите, с които Общината е кандидатствала и чието одобрение се очаква. Огнян Ценков информира за приоритетите на общинската администрация във връзка с усвояването на определения за Видин финансов ресурс по ОП „Региони в растеж“, както и с проектите, депозирани пред управляващите органи на програмите за териториално сътрудничество Румъния – България и България – Сърбия.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder