Френският Върховен съд реши, че Саркози е подслушван законно

Френският Върховен съд реши, че Саркози е подслушван законно

Подслушването на телефонните разговори между Никола Саркози и неговия адвокат е законно, това постанови Върховния съд на Франция, предаде mediapool.bg. Това решение може да доведе до процес за корупция срещу Саркози, който има намерение да се кандидатира за преизбиране следващата година. Срещу него вече има повдигнати предварителни обвинения за злоупотреба с влияние и корупция въз основа именно на данни, получени от подслушването на негови телефонни разговори в периода 2013-2014 г.
Телефоните на Никола Саркози бяха подслушвани при разследване за незаконно финансиране на президентската му кампания през 2007 г.
От записите на разговорите става ясно, че Саркози се е опитал да се снабди със съдебна информация, свързана с него, като подкупи съдия с обещанието за престижна позиция в Монако
Решението на съда означава, че разследващите магистрати може да продължат следствието по новия казус и да изправят в крайна сметка Саркози на съд.
Бившият френски президент е замесен в множество съдебни разследвания след 2010 г., но досега не е бил изправян нито веднъж на съд.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder