Топ вести
Заловиха престъпна група, разбила офис на видинска шивашка фирма (Видео)

Заловиха престъпна група, разбила офис на видинска шивашка фирма (Видео)

Петимата задържани са заподозрени в извършването на кражби и грабежи на територията на цялата страна
В резултат на координирани действия между служителите на ГД „Национална полиция” и областните дирекции на МВР във Видин и Монтана е задържана престъпна група, заподозряна в извършването на кражби и грабежи на територията на страната. Петима столичани са задържани за срок до 72 часа. Подробности по случая бяха съобщени днес от комисар Константин Джунински, директор на ОДМВР и прокурор Ваня Ненкова, административен ръководител на Районна прокуратура – Видин.
Операцията по задържането на групата, заподозряна в съпричастност към извършването на кражби и грабежи от офиси и фирмени цехове в различни райони на страната, стартирала след проведено продължително наблюдение. С постановление на Районна прокуратура-Видин за срок до 72 часа са задържани Е.А. /29 г./, В.Й. /29 г./, Д.Д. /33 г./, Д.Б. /26 г./ и Т.А. /31 г./ от София. Четирима от тях са криминално проявени. Мъжете са привлечени в качеството си на обвиняеми по образувано в ОДМВР – Видин досъдебно производство за извършена взломна кражба и касоразбиване в града. Ще бъде направено искане за задържане под стража, което ще бъде внесено в Районен съд – Видин в рамките на 72 часа.
Шивашко предприятие в Южната промишлена зона на областния град било атакувано на 22 март след полунощ. В бизнес сградата, охранявана с частен СОТ, мъжете проникнали чрез взломяване на прозорец, като успели да неутрализират алармената система, а впоследствие взломили и четири врати на офисни и работни помещения. При огледа в канцелария на първия етаж е установена липса на огнеупорна метална каса с документи, газов пистолет и др., открита впоследствие взломена и захвърлена в съседен имот. Откраднати били още окачена на стената рамка с евробанкнота, отпечатана на златно фолио и други вещи.
При последвалите незабавни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия столичаните, които се придвижвали с лек автомобил „Мерцедес”, били засечени и задържани на изхода на Монтана в посока Враца. При извършените лични обиски и претърсването в колата служителите на реда открили и иззели част от инкриминираните вещи – евровата банкнота и газов пистолет. Впоследствие групата е конвоирана във Видин и приведена в следствения арест. Процесуално-следствените действия на разследващите и документирането на престъпната дейност на петимата продължават под ръководството на наблюдаващ прокурор.

Снимки: Областна дирекция на МВР

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder