Джипитата във Видинско излизат на протест

Джипитата във Видинско излизат на протест

„Всички общопрактикуващи лекари в област Видин започваме ефективен протест от 30 март – това означава, че кабинетите няма да работят, ще има два дежурни кабинета, които ще бъдат разкрити в ДКЦ 1, тоест в бившата поликлиника. Засега сме обявили ефективен протест само за 30 март, сряда, но имаме готовност да го продължим и следващите дни“, съобщи д-р Емил Мушанов, член на Управителния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Той обясни, че дежурните кабинет – кабинет 103 и кабинет 206 – ще работят от 10 ч. до 16 ч., като ще се обслужват неотложните пациенти. За тази цел на разположение ще бъдат лекар със специалност вътрешни болести и лекар със специалност педиатрия.
„Не само че очакваме, не само че се надяваме, но сме и сигурни, че ще бъдем чути. Защото в противен случай ще настъпи тотален хаос в цялата система. Имайте предвид, че не само ние сме против т.нар. нововъведения, но също и частните болници, общинските болници, цялата колегия в Българския лекарски съюз“, подчерта д-р Мушанов.
Освен видинските общопрактикуващи лекари, към утрешния ефективен протест се присъединяват и колегите им от Бургас, Добрич, Плевен, Силистра, град Сандански, София-област, Стара Загора, Търговище, Хасково, съобщиха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder