Емилиян Енчев, общински съветник от ГЕРБ: Община Видин няма намерение да закрива професионалната гимназия в Дунавци

Емилиян Енчев, общински съветник от ГЕРБ: Община Видин няма намерение да закрива професионалната гимназия в Дунавци

„Ние просто изпълняваме една административна процедура – въобще нямаме никаква инициатива да закриваме гимназията в Дунавци“, това заяви общинският съветник от ГЕРБ Емилиян Енчев във връзка с темата за преобразуването на професионалната гимназия в Дунавци от държавно в общинско училище. Този въпрос попадна във фокуса на общественото внимание след като стана ясно, че в рамките на дневния ред на утрешното заседание на Общински съвет – Видин ще бъде разгледано предложение имотите публична държавна собственост, предоставени на тази гимназия, да бъдат предоставени на Община Видин.
„В структурата на Министерство на земеделието, направих си труда да проверя, има точно 100 професионални училища, които по Закона за предучилищното и училищното образование от 1 август тази година ще станат общински. Така че професионалната гимназия в Дунавци не е изключение“, допълни Енчев. Според него, единствената промяна за гимназията е, че след 1 август тя ще бъде финансирана не от Министерството на земеделието, както досега, а от бюджета на Министерство на образованието. Енчев беше категоричен, че случващото се няма нищо общо с имотите на гимназията и изрази мнение, че преобразуването дори ще е положително за училището, което, според общинския съветник, досега, тъй като е било под шапката на земеделското ведомство, е било изолирано от общинската образователна система.
„Това училище изобщо не е загубило смисъла си и съм убеден, че Общината ще направи необходимите усилия, за да продължи то да съществува“, категоричен беше Енчев. Общинският съветник, който е и директор на Областната дирекция „Земеделие“, изрази личното си и професионално мнение, че професионалната гимназия е необходима, но са нужни инвестиции, така че тя да подготвя кадри, съответстващи на изискванията на модерното селско стопанство.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder