Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Скоростно изкачване на общината по повод годишнината на Видинската пожарна

Скоростно изкачване на общината по повод годишнината на Видинската пожарна

Във Видин се проведе скоростно изкачване на сградата на Общината по повод 138-та годишнина на Видинската пожарна. Състезанието е организирано от Регионалната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“, с подкрепата на Община Видин и се състои за пръв път. В него взеха участие 21 ученика на възраст между 12 и 16 години, които са членове на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ във видинските училища, както и 13 служители на МВР.
Трима от участниците в надпреварата бяха момичета. Състезанието се проведе в серии от по двама и трима в съответната категория, по предварително изтеглен жребий. Състезателите трябваше да стигнат до XIV етаж на сградата, където резултатите се отчитаха с хронометър от съдийски състав. За обезпечаване реда и безопасността на състезанието следяха инспектори от РДПБЗН, осигурено бе и медицинско лице.
Състезанието продължи малко повече от час, след което в залата на Общинския съвет се състоя церемония по награждаване на участниците.
Комисар Станислав Генчев – Директор на РДПБЗН поздрави присъстващите с празника на Видинската пожарна служба и заедно с кмета Огнян Ценков връчиха грамотите на участниците в състезанието. Също така за победителите бяха осигурени купи.
В категорията „младежи до 16 години“ първо място спечели Денислав Атанасов от ПМГ „Екзарх Антим I“, а в категорията „мъже“ – младши инспектор Ивайло Красимиров. И двамата призьори показаха един и същи резултат – 1 минута и 4 секунди. Поощрителна награда – рекламна тениска получи и 14-годишният Димитър Венелинов, който се включи спонтанно в надпреварата, без да е записан предварително.
Кметът на Видин Огнян Ценков поздрави пожарникарите по повод празника им, пожелавайки им бъдещи успехи във високоотговорната им професия, а на представителите на отрядите „Млад огнеборец“ – да следват примера им и заемат в бъдеще достойно място до тях.

Снимки: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder