Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Съветници от БСП: Не влязохме в задкулисно съглашателство (Видео)

Съветници от БСП: Не влязохме в задкулисно съглашателство (Видео)

[flowplayer id=“9817″]

Това е позиция на общинските съветници от БСП във Видин след последната сесия на местния Общински съвет на 30 март т.г., която бе представена на пресконференция днес.

Поводът е приемането на управленската програма на кмета Огнян Ценков, която беше подкрепена от ГЕРБ, РБ, ДПС, местната коалиция „Единни за промяна” и ЗС „Ал.Стамболийски”.

Гласуването очерта управляващото мнозинство в Общинския съвет, в който ние оставаме опозиция”, заявяват съветниците-социалсти и пояснават, че решение не е самоцелно и не е за да се противопоставят напук.

Очевидно е, че както на национално ниво, така и в местния парламент БСП се явява единствената опозиция и алтернатива на тази политика, която се грижи за интересите на 1-2 % от българските граждани и израз на която са закриването на детски градини, училища и лечебни заведения”, каза народният представител Филип Попов, който също все участие в пресконференцията.

В позицията на общинските съветници се казва още:

Общинският съвет е политически орган и ние сме в него, за да правим политики и да отстояваме позиции в името на гражданите на Видин, а не за да участваме в корпоративно-договорна демокрация и задкулисно съглашателство.

Моралът в политиката и честното отношение към избирателя предполага именно това – да отстояваме идеите, заради които сме получи доверието на хората. На изборите през октомври 2015 г. ние предложихме леви стандарти в местната власт и не можем да отстъпим от тях и да подкрепим дясното управление на Община Видин.

Програмата за управление на кмета коренно се разминава с нашето разбиране за социална, справедлива и силна община. Ние не можем да подкрепим намеренията за декапитализация и разпродажба на общинско имущество, ликвидиране на общински дружества и унищожаване на общинското здравеопазване.

В раздел I, т.3а е записано : „Ликвидация на ДКЦ 1, ДКЦ 2, ДКЦ 3 и изваждане на сградния фонд от капитала на дружествата”, но никъде в документа, включително и в раздел VIII „Подобряване на здравните и социални услуги” няма и дума за развитие на общинската поликлиника и на общинско здравеопазване.

Не можем да подкрепим документ, който ни обещава писането на поредните стратегии и ни предлага неясни пожелателни форми без конкретика.

Не можем да не признаем, че сме впечатлени от желанието на кмета да лобира за четирилентов път Видин – Ботевград. За какво лобиране може да става въпрос, когато управляващата партия, към която той принадлежи, извади проекта за пътя от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020” и за него няма пари?”

Екип:ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder