В Белоградчик отбелязаха Международния ден на детската книга

В Белоградчик отбелязаха Международния ден на детската книга

Международният ден на детската книга се чества от 1967 г. и съвпада с рождения ден на създателя на обичани от малки и големи приказки – Ханс Кристиан Андерсен (1805 – 1875). „Няма по-хубави приказки от тия, които създава самият живот“, казва Андерсен, с което показва колко правдиви и истински са неговите истории. В своите приказки: „Новите дрехи на царя“, „Оловният войник“, „Малката русалка“, „Малката кибритопродавачка“, “Принцесата върху граховото зърно“ и т.н., писателят разкрива с изключително майсторство човешките слабости и добродетели на неговите герои.
Празникът на детската книга отбелязаха и децата от ДДЛРГ „Надежда” и Доброволците към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Заедно с възпитателите си те поставиха в Къщичките за книги „Вземи, прочети и върни” книжки дарение от издателство „Славена”.
Определянето на специален празник на книгата за деца има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската книга и литературата за деца като цяло.

Снимка: Пресслужба Белоградчик

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder