След аферата ДАИ! Неофициално двама са задържаните от Видин (Видео)

След аферата ДАИ! Неофициално двама са задържаните от Видин (Видео)

МВР погва взелите фалшиви книжки

Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че е стартирала мащабна акция в цялата страна. Ще се проверява кой и как е взел книжка, установените фалшиви шофьорски книжки ще бъдат изземвани. Акцията идва седмица след като държавата бе разтресена от мащабен скандал за корупция на високо ниво в ДАИ. След акцията на ДАНС стана ясно, че са събирани нерегламентирани суми от фирми, или т.нар. „такса спокойствие“. Манипулирани са изпити за придобиване на книжка, категории, професионална компетентност. Най-скъпо стрували разрешенията за превозване на опасни товари, ставало ясно от събраните доказателства. За тях се плащало 3000 лв.
Събирани са нерегламентирани суми и за назначаване на служители. Нерегламентирани пари на ръка са вземани и от водачи на МПС, спирани при рутинни проверки, както и от проверка на дейността на транспортни фирми. Част от парите са изпращани чрез спедиторски фирми, като има информация, че те са предавани и директно на Цветанов. Тарифите варирали от 300-400 лв. до 2500 лв., в зависимост от услугата.

Припомняме, че бе арестуван и шефът на агенцията, а във Видин стана ясно, че зад решетките се озовали двама – Иван Иванов – инспектор от областната агенция във Видин и Цецка Димитрова – собственик на автомобилна школа. След наше запитване от главна прокуратура обясниха, че нямат право да обявяват кои са задържаните от Видин, тъй като било следствена тайна. Скандалът се разраства, тъй като в събота съдът остави петимата задържани в ареста, включително и шефът на ДАИ, а днес на разпит е привикан и транспортният министър Ивайло Московски, Главния секретар също не посочи имена от Видин, вместо това коментира какво ще предприеме МВР.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder