500 видинчани са поискали да ползват 5% данъчна отстъпка

500 видинчани са поискали да ползват 5% данъчна отстъпка

До изтичането на крайния срок – 31 март, 500 видинчани са заявили, че искат да ползват 5-процентната отстъпка от данъка върху доходите при подаване на данъчните си декларации по електронен път, съобщават от НАП. До края на март физическите лица, които подават своите декларации по електронен път, имаха възможност да отбележат, че ще ползват и отстъпка от 5% от данъка за довнасяне. Допълнително условие за ползването й е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.
Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет. За улеснение на клиентите на НАП, в много офиси на Агенцията има разкрити и банкови гишета. Плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига парите да постъпят по сметката на НАП на следващия работен ден.
Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден – Великден). До този момент в Офис Видин са подадени 2 600 декларации, като 22 % от тях са изпратени по електронен път.
Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 или в офисите на приходната администрация.
До края на данъчната кампания Информационният център на приходната агенция ще работи с удължено работно време. Консултантите на агенцията ще отговорят на позвънявания към телефон 0700 18 700 от 8,30 до 18,30 ч всеки делничен ден вместо, както досега, в интервала от 9 до 17,30 ч. Промяната ще действа до последния ден за подаване на данъчни декларации от физически лица – 3 май 2016 г. На телефона на информационния център на НАП гражданите и представителите на фирми могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски, както и възможност за автоматична проверка на здравния си статус или справка за регистрация по ДДС на конкретна фирма. Обаждането към телефон 0700 18 700 е на цената на градски разговор от цялата страна от стационарен телефон и според конкретната тарифа при обаждане от мобилен.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder