В Димово готвят протест и блокада на Е79

В Димово готвят протест и блокада на Е79

В град Димово подготвят блокада на Е79 в знак на протест срещу лошото състояние на международния път. Това стана ясно на провелата се днес среща в Димово, домакин на която беше местният Общински съвет. Протестното мероприятие се подготвя от Инициативен комитет, сформиран от жители на Димово, които протестират заради лошото състояние на Е79 в участъка, минаващ през града. Председателят на инициативния комитет Тодор Илиев, който преди години беше няколко поредни мандата кмет на община Димово, съобщи, че пътят при бившия хотел-ресторант в град Димово ще бъде блокиран в събота и неделя между 10:00 и 12:00 часа.
До провелата се днес среща се стигна след като преди дни на заседанието на Общински съвет – Димово въпросът с лошото състояние на пътя беше дискутиран във връзка с внесено писмо от Инициативния комитет и се взе решение да се организира среща с тези, от които реално зависи решаването на проблема . Дискусия се проведе, на поканата на председателя на димовския общински съвет обаче не се отзоваха представители на Министерство на регионалното развитие и на Агенция „Пътна инфраструктура“, а дойдоха само народните представители Филип Попов и Иван Иванов, както и заместник областният управител Албена Георгиева.
В крайна сметка от Инициативния комитет дадоха ясен сигнал, че нямат намерение търпеливо да чакат кога най-после ще се изгради скоростният път между Видин и Монтана, а искат бързи и спешни решения. И намекнаха, че протести готвят и жителите на с. Арчар, от където минава другият маршрут към Дунав мост при Видин – Калафат.

сн. Община Димово

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder