Работна среща за пътната безопасност и сигурността в населените места на община Видин

Работна среща за пътната безопасност и сигурността в населените места на община Видин

Директорът на ОДМВР – Видин ст. комисар Янко Янколов, началникът на сектор „Пътна полиция” гл.инспектор Владимир Герасимов и началникът на сектор „Охранителна полиция” в районното управление в града гл. инспектор Мартин Марков са участвали в провела се днес среща, инициирана от областния управител Момчил Станков, с кметовете и кметските наместници от община Видин.
От Областната дирекция на МВР съобщиха, че в дискусионния форум са били обсъдени въпроси, свързани с безопасността на движението и местната сигурност.„Можете да разчитате на служителите на областната дирекция. Информирайте и ангажирайте колегите с проблемите на хората от населените места на община Видин”, заяви пред представителите на местната власт ст. комисар Янколов. В хода на разговорите са били обсъдени актуални теми и конкретни мерки, свързани с предстоящите Великденски празници – безопасността на движението, намаляване на предпоставките за пътни инциденти и осигуряването на обществения ред. За пореден път служителите на реда са насочили вниманието на кметовете към риска от телефонни измами, предстоящото активизиране на търговията с домашни животни и вероятността мними търговци на агнета и ярета да извършват измами и посегателства в малките населени места. Полицейски акции за контрол на пътното движение с акцент в проверките по отношение на превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол и управление на МПС от неправоспособни водачи планират пътните полицаи, е информирал началникът на сектор „Пътна полиция”.
Кметът на община Видин е благодарил на служителите от МВР за участието им в работната среща и я е определил като навременна и полезна за решаване на предизвикателствата в населените места на общината. Областният управител е изразил увереност, че проблемните въпроси ще бъдат решавани в тясно сътрудничество между институциите и местната власт.
Предстои директорът на ОДМВР – Видин ст.комисар Янко Янколов да посети общинските центрове на област Видин и да проведе работни срещи с кметовете по въпроси, свързани с полицейската работа и сигурността в населените места на региона, съобщиха от видинската полиция.

сн. ОДМВР – Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder