Чрез Местната инициативна група бизнеса в Кула ще може цялостно да се възползва от подкрепата на Европейските фондове

Чрез Местната инициативна група бизнеса в Кула ще може цялостно да се възползва от подкрепата на Европейските фондове

Чрез Местната инициативна група (МИГ) бизнесът в Кула ще може по-цялостно да се възползва от подкрепата на Европейските фондове в България. Това е станало ясно на среща от националната кампания на мрежата от 28 информационни центъра „Успешни заедно“, която екипът на Областен информационен център – Видин (ОИЦ) е провел днес в гр. Кула. Управителят на центъра Мариела Савкова е запознала присъстващите с възможностите, които Програмата за развитие на селските райони и Оперативните програми дават на бизнеса, чрез участието му в МИГ „Кула — Бойница — Брегово“.
Мариела Савкова е акцентира и върху две схеми, към които интересът на бизнеса в област Видин е висок – процедура „Здравословни и безопасни условия на труд“, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и мярка 11 от Програмата за развитие на селските райони „Биологично земеделие“. Тя е представила и темата за опростяването на Кохезионната политика, като на присъстващите е била презентирана и анкетата по темата.
Експертът Цветомир Ценков е запознал участниците в срещата с целта и предстоящите прояви в област Видин в рамките на националната кампания „Успешни заедно“. Той е презентирал конкурса на ОИЦ – Видин за социално отговорен бизнес, като част от кампанията на местно ниво, и е посочил, че чрез тази инициатива се дава шанс на всеки гражданин, организация или институция да номинира добрите практики сред работодателите в неговото населено място, община или регион, реализирани с подкрепата на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Победителите в конкурса за социално отговорен бизнес в област Видин ще бъдат отличени в Деня на Европа (9 май 2016 г.), когато ще е заключителната проява на ОИЦ – Видин от кампанията „Успешни заедно“.
Ценков е презентирал и „Информационната система за управление и наблюдение“ (ИСУН), като е посочил, че чрез новия й публичен модул за периода 2014-2020 г., освен че бизнесът ще може „да си сверява часовника“, ще се гарантира прозрачност при финансовата подкрепа от ЕСИФ на всички нива.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder