Да пуснем книга на свобода!

Да пуснем книга на свобода!

Набират се доброволци за световната инициатива буккросинг, която ще стартира и в град Видин

По идея на Община Видин и Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” нашият град официално ще стане част от инициативата „Пусни книга на свобода” (буккросинг). Буккросингът представлява поставяне на книги на определени за целта места и проследяване на техните пътешествия и хората, чийто живот са докоснали. Проследяването се осъществява чрез сайта bookcrossing.com, където книгите се регистрират. Идеята възниква през 2001 г. в САЩ, а към днешна дата над 1 милион буккросъри са регистрирали повече от 10 милиона книги, пътуващи из 132 страни.
Тази година инициатива ще се проведе за трети пореден път в България. Във Видин стартът ще бъде даден на 23-ти април от 11:00 часа на детската площадка до „Стамбол капия“. Тогава ще бъдат обявени обособените буккросинг зони в града. За началото на инициативата издателствата „Хермес” и „Персей” са дарили 40 различни книги, но всеки, който има желание да „пусне” своя книга, може да я донесе в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” най-късно до 21-ви април.
За да се присъедини достойно нашият град към идеята повече книги да срещнат своите следващи запалени читатели, са ни нужни съмишленици, посочват организаторите на кампанията във Видин. Задачите на доброволците ще бъдат следните:
• помощ при приемането и подготвянето на книгите след тяхното получаване от дарители и издатели;
• регистриране на книгите в сайта bookcrossing.com
• поставяне на обозначителни етикети;
• разпространение на информационни материали за идеята на буккросинг;
• помощ при организиране на събитие по темата Буккросинг;
• разнасяне на регистрираните книги на различни места във Видин.
Ако имате желание да помогнете и да бъдете доброволец в рамките на инициативата „Пусни книга на свобода” във Видин, ви очакваме на среща на 19-ти април (вторник) от 17:30 часа или на 20-ти (сряда) от 10:30 часа в зала Заемна на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”.
Повече информация за инициативата можете да получите на тел. 0879949204 – Десислава Иванова.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder