Цветан Цветанов: Правят се разчети колко средства трябва да отпусне държавата за завършване на „водния цикъл“ на Димово

Цветан Цветанов: Правят се разчети колко средства трябва да отпусне държавата за завършване на „водния цикъл“ на Димово

„Има доста напрежение сред местното население – и то съвсем основателно в голямата си част. Но надали някой прави разумен преглед на това защо се стигна дотук“, това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на протеста в Димово. На 16 април жители на Димово блокираха път Е79 (Видин – София) в знак на протест срещу лошото състояние на международния път в участъците, минаващи през град Димово и населените места в Димовска община. Същия ден, но няколко часа по-късно, Цветанов пристигна тук, за да проведе работна среща с партийния актив в област Видин и, преди която, естествено, коментира гражданското напрежение в Димово.
Цветанов припомни, че в основата на проблема е незавършеният проект за „водния цикъл“ на Димово – фирмата-изпълнител на този ВиК-проект, която, напомни Цветанов, е била избрана още през 2009-2010 г., не е свършила работата съгласно договора и в резултат част от тръбите не са подменени. Преди „водният цикъл“ да бъде завършен, няма как да се асфалтира главната улица на Димово, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. „Правителството се ангажира с допълнителни финансови средства за подмяна на тръбите, за да може, когато се направи рехабилитацията и се асфалтира, да знаем, че няма да има нужда допълнителни подземни дейности да се изпълняват след това. Премиерът е натоварил Регионалното министерство, правят се съответните разчети, за да може да се види колко ще струва на бюджета – колко са тези допълнителни средства, които трябва да бъдат отпуснати за изпълнение на недовършената инфраструктура по „водния цикъл“ на Димово“, съобщи Цветанов.
Той напомни още, че през миналата седмица с постановление на Министерски съвет са отпуснати средства в размер над 68 млн. лв., една част от които ще бъдат инвестирани в подобрение на пътната инфраструктура в областите Видин, Враца и Монтана.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder