ОИЦ-ВИДИН С ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА В БЕЛОГРАДЧИК

ОИЦ-ВИДИН С ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА В БЕЛОГРАДЧИК

В заседателната зала на община Белоградчик в присъствието на зам. кмета на общината Росен Младенов се проведе информационна среща: „Възможности за бизнеса с подкрепата на „ЕСИФ“. Представителите на Областния информационен център – Мариела Савкова- управител и Цветомир Ценков- експерт, информираха присъстващите представители на бизнеса и общинска администрация за програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, по които  могат да се депозират проектни предложения.

Стана ясно, че това са оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“2014-2020, „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“; ОПИК „Енергийна ефективност за малките и средните предприятия“; ОП „Инициатива за малки и средни предприятия“ 2014-2020; ОПРЧР „Добри и безопасни условия на труд“, „Обучение на заети лица“, „Специфични условия на заети лица“; ОПРЧР „Дунавски партньорства за заетост и растеж и Транснационални партньорства.

Бяха представени и мерки и подмерки от ОП „Развитие на селските райони“ 2014-2020 с предвиден прием за 2016 година.

Опростяването на Кохезионната политика е другата тема, с която се запознаха участниците в срещата, която е част от националната кампания на ОИЦ „Успешни заедно“. Целта на кампанията е да се насърчи проектната готовност на бизнеса, като се популяризират възможностите, които предоставят Европейските структурни и инвестиционни  фондове в България.

Представителите на Областен информационен център-Видин  съобщиха, че e обявен  конкурс за социално отговорен бизнес в област Видин. Номинациите, които може да направи всяко физическо или юридическо лице, трябва да са в някоя от следните категории (заедно или поотделно):

  1. Подкрепа от бизнеса за социални каузи (помощ за болни, възрастни хора, сираци, хора от уязвими групи в неравностойно положение);
  2. Подкрепа от бизнеса за обществени начинания (залесяване, облагородяване на средата, спортни събития, културни изяви);
  3. Социална отговорност на бизнеса към служителите с финансовата подкрепата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (проектно финансиране за подобряване на работната среда и условията на труд, места за хранене, политики към младите майки, социален пакет).

До 22 април 2016 г. екипът на ОИЦ-Видин ще популяризира инициативата, като дотогава е и срокът за номиниране на социално отговорен бизнес от граждани, фирми, институции и организации. От 23 април до 8 май 2016 г. е гласуването за номинираните фирми в трите категории, а на 9 май ще се състой награждаването на победителите.

Това съобщиха от Пресслужбата на община Белоградчик.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder