Ще разрушават ли общински сгради

Ще разрушават ли общински сгради

Предложение за събаряне на три сгради-общинска собственост, намиращи се на ул. „Арда“ №9, №14 и №21, ще разглеждат във вторник, 26 април, видинските общински съветници. В момента в трите сгради са настанени наематели – общо десет семейства. След извършено обследване на сградите обаче е установено, че в сегашното си състояние те са опасни за живота и здравето както на обитателите им, така и на видинските граждани.

Комисия е огледала трите сгради и е констатирала, че те са в лошо състояние, като е установено, че не са изключение случаи на самонастанили се хора, а при огледите са намерени и помещения, превърнати в сметища и представляващи опасност, заради възможността да възникне пожар. В следствие на тези констатации е назначено и обследването на трите сгради, което е направено от инж. Галина Антова. Нейното заключение е, че сградите не отговарят на изискванията за съответствие на строежите по действащите нормативни актове и че има повреди по строежите, включващи провисване при носещите дървени елементи и тяхното амортизиране, както и корозирала армировка при стоманобетонните елементи и че в сегашното състояние сградите са опасни за живота и здравето на хората. Според експертката извършването на възстановителни строително-монтажни работи и укрепващи действия е нецелесъобразно, тъй като тяхната стойност би била по- голяма от стойността на новоизграден строеж от същия тип. Затова и препоръката на инж. Антова е трите сгради да бъдат премахнати.

Ако общинските съветници дадат „зелена светлина“ за разрушаване на трите постройки, към фактическото им премахване ще се престъпи едва след приключване на производствата по настаняване в друго общинско жилище или прекратяване на договорите за наем на семействата, които обитават сградите и след физическото извеждане от там на наемателите и тяхното имущество.

Екип: ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder