Вучич спечели парламентарните избори в Сърбия

Вучич спечели парламентарните избори в Сърбия

С малко над 48% от гласовете коалицията на премиера Александър Вучич „Сърбия побеждава“ спечели парламентарните избори в Сърбия, предаде bgonair.
Коалицията взима 131 места в 250-местния парламент на Западната ни съседка. Освен коалицията на премиера в Скупщината влизат още шест партии, прехвърлили 5%-та бариера.
Вучич благодари на поддръжниците на партията, определяйки изборите като исторически и обеща да бъде министър-председател за всички граждани на страната, ако получи мандат за формиране на правителството.
В новия парламент намират място, класиралата се на второ място коалиция около Социалистическата партия на Сърбия, водена от външния министър Ивица Дачич, Сръбската радикална партия начело с Воислав Шешел, опозиционната коалиция „За справедлива Сърбия“, движението „Стига вече“ на бившия министър на икономиката Саша Радулович, коалиция на президента в периода 2004 – 2012 г. Борис Тадич и либералите и блокът „ДСС – Двери“.
Вучич предизвика изборите две години по-рано, за да опита по този начин да получи подкрепата на гражданите за провеждането на реформи, необходими за присъединяване на Белград към ЕС.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder