Венецуела няма пари за заплати на депутатите

Венецуела няма пари за заплати на депутатите

Касите на парламента във Венецуела са празни и този месец депутатите и служителите няма да получат заплати, съобщи председателят на парламента Анри Рамос Алуп. Алуп обвини правителството, че ми спира прехраната, съобщава actualno.com.
„Нека депутатите, служителите и работниците в парламента, са знаят, че ако не може да им бъдат написани чековете, могат да отидат в министерството на финансите или в „Мирафлорес“ /президентския дворец/, за да си получат заплатите. Аз нямам с какво да ги платя“, допълни той.
Още през януари месец бившият председател на парламента и втори човек на режима в Каракас Диосдадо Кабело предупреди, че ще поиска от финансовото министерство да бъдат замразени парите за Националното събрание.
Южноамериканската държава е в дълбока политическа криза, след като опозицията спечели парламентарните избори през декември, които са първите от 1999 г.
Непрекъснатите институционални схватки между правителството на Николас Мадуро и парламента, който е доминиран от опозицията, утежняват допълнително тежката икономическа и енергийна криза в страната.
Кризата в държавата се допълва от сушата и режимът на тока заради, които работната седмица там е само два дни. В град Маракайбо са разграбени редица магазини, подпалени са няколко коли, включително на „Бърза помощ“, подпален е и офисът на държавната електрическа компания в града.
Демонстрации и безредици е имало и в други градове. Арестувани са 95 души.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder