Похвална инициатива в Белоградчик

Похвална инициатива в Белоградчик

Успоредно с Национарната кампания на Омбудсмана на Република България – Мая Манолова, „Дари празник на баба и дядо“, група млади момичета от Белоградчик – Лили Иванова, Габриела Георгиева и Калина Иванова- сервитьорки в ресторант „Мислен камък“, Теодора Милкова, Женя Живкова- служители в общинска администрация и Катя Манолова- продавач-консултант, на една от поредните им срещи по повод имения ден на Лили, подемат инициятивата за набиране на финансови средства, с които да закупят хранителни продукти за самотни и болни възрастни хора от община Белоградчик за най- големия християнски празник Великден. За целта слагат кутии на обществени места и започват разяснителна работа сред гражданите на Белоградчик.

Събраната сума възлиза на около 400 лева, с които закупуват яйца, козунаци, брашно, олио, захар и други хранителни продукти, с които окомплектоват 50 пакета.

Чрез кметовете и кметските наместници на населените места на общината, в навечерието на празника ги разпределят и разнасят в селата – Дъбравка, Салаш, Рабиша, Ошане, Стакевци, Праужда, Гранитово, Крачимир и Пенсионерски клуб „Мадона“ – Белоградчик.

Хората, получили празничните пакети, остават приятно изненадани и просълзени от хуманния жест, което свидетелства, че доброто все още не е изчезнало.

Младите хора имат идеи и за други подобни инициативи, които засега предпочитат да запазят в тайна. Дано в бъдеще при реализирането на подобни инициативи да се включат повече техни връстници.

Ръководството на Пенсионерски клуб „Мадона“ и община Белоградчик благодарят на младите хора за похвалната инициатива.
[envira-gallery id=“17291″]

Симеон Илиев – Председател на Пенсионерски клуб „Мадона“ и Пресслужба община Белоградчик

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder