Михаил Миков: Достойнството на войника е преборило и най-модерните военни технологии и машини през Втората световна война

Михаил Миков: Достойнството на войника е преборило и най-модерните военни технологии и машини през Втората световна война

„Достойнството на войника е онова, което е преборило и най-модерните военни технологии и машини през Втората световна война, в борбата за освобождаване на света, в борбата не само за свобода, но и за равенство и справедливост”, каза Михаил Миков на честването на Деня на победата в мемориалния комплекс „Катюшата” край град Кула днес.
Пред паметника на легендарната бойна машина, с която са се водили бойни действия на българо-сръбската граница през есента на 1944 г. , бяха дошли полк. Василий Хрушчин, старши помощник военно аташе на Руската федерация в България, подполк. Максим Чередниченко, помощник военно аташе, народният представител Филип Попов, членът на НС на БСП Николай Иванов, кметът на румънския град Калафат Мирча Гуца и десетки граждани.
„Фактът, че и днес сме тук, показва, че станалото на Кулска територия е важно и значимо. Не е толкова голямо като парада на Червения площад, не е толкова атрактивно за медиите, като това, което се случва в София, на паметника на Альоша в Пловдив и в други градове, където признателна България отбелязва годишнината от победата над хитлерофашизма, но то е много истинско и свързано с усещането и спомена на тези хора, които помнят онези 15 дни през 1944 г., когато Кулският край е бил окупиран от дивизията „Принц Ойген”. Нашите деди са ни разказвали и за маршал Толбухин, който от тук е планирал Белградската операция. Всичко това е история, която ние ще предаваме на нашите деца – да помнят и да уважават паметта на онези, които честно, почтено са се били в тази война за освобождение на света”, каза още Миков.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder