Топ вести
29.09.2022 - Специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Видин
29.09.2022 - Областният управител на Видин обсъди организационно-техническата подготовка за изборите с кметовете на Брегово и Ново село
29.09.2022 - В края на октомври стартира монтажът на климатици по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Видин“
29.09.2022 - 43-годишен жител на село Горни Лом е бил задържан за притежание на наркотици
28.09.2022 - С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“
28.09.2022 - Близо 19 млн. лв. са одобрени за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия
28.09.2022 - Одобряват се допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната
28.09.2022 - Осигуряват се 40 млн. лв. за лекарства за деца с редки заболявания
28.09.2022 - Одобрен е отчетът за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2021 година
28.09.2022 - „Ден на отворените врати“ в Административен съд-Видин
Съдят двама убили човек за чанта и нож за 3,50 лв.

Съдят двама убили човек за чанта и нож за 3,50 лв.

Окръжната прокуратура в Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу двама мъже за грабеж на чанта и нож на стойност 3,50 лв., след което пребили до смърт собственика им, предаде Труд.
Обвинението срещу Яко М. и Мариян П. е за това, че на 7 декември 2015 година в землището на с. Ясен, Плевенско са откраднали платнена чанта и нож на обща стойност 3.50 лв. от Борис Н. на 59 години, като го били с ръце, крака и бухалка, довели до счупване на лява лакътна кост, фрактура на ребрата и контузия на бял дроб, причинили смъртта на Николов на същият ден.
Мариян е осъждан два пъти като непълнолетен, а Янко е рецидивист с множество присъди. Пребитият мъж бил тих човек, който живеел с ограничени финансови средства, не е имал заеми и пререкания с други хора. След дълъг период, в който бил безработен той започнал работа като козар в селото. На 7 декември 2015 г. Борис извел стадото на паша.
По това време двамата обвиняеми били, заедно с още двама техни познати в с. Дисевица. Мариян казал, че знае къде има кози и предложил да отидат всички с колата и да откраднат няколко, които после да продадат. След като всички се съгласили потеглили към село Ясен.
Малко преди селото те видели Борис с козите и спрели колата. Двамата обвиняеми тръгнали към Борис, като Мариян извадил дървена бухалка. Двамата нанесли побой на козаря и дръпнали торбичката му, в която бил ножа и побягнали към река Вит. При вида на станалото, другите двама мъже се върнали с колата в с. Дисевица. На следващия ден разбрали, че козарят е починал. Двамата обвиняеми са с мярка за неотклонение задържане под стража.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder