Левицата спечели местните избори в Румъния

Левицата спечели местните избори в Румъния

Габриела Фиря – кандидатка на социалдемократите и Националния съюз за прогрес на Румъния спечели местните избори в Букирещ с малко над 40% от гласовете, предаде dir.bg. Това сочат три екзитпола, цитирани от БТА.

„Радвам се на победата на моя проект да имаме столица с по-добри училища и болници, да решим проблемите на адския трафик в Букурещ и да имаме повече пространство за игра на децата и паркове, като същевременно намалим замърсяването. Поздравявам гражданите на Букурещ, защото тази вечер спечелиха те“, каза Фиря.

След нея се нарежда активистът Никушор Дан – математик и защитник на културното наследство на града. Той е получил 29% от гласовете в румънската столица.

АП отбелязва, че изборите са минали под знака на корупцията. В момента кметството в Букурещ се води от и.д., тъй като бившият кмет Сорин Опреску и петима от общо шестима районни кметове или се разследват, или са обвиняеми за подкупи.

Според екзитполовете Социалдемократическата партия печели местните избори с 37,5% което и дава силни позиции за парламентарните избори тази година.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder