Топ вести
29.09.2022 - Специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Видин
29.09.2022 - Областният управител на Видин обсъди организационно-техническата подготовка за изборите с кметовете на Брегово и Ново село
29.09.2022 - В края на октомври стартира монтажът на климатици по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Видин“
29.09.2022 - 43-годишен жител на село Горни Лом е бил задържан за притежание на наркотици
28.09.2022 - С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“
28.09.2022 - Близо 19 млн. лв. са одобрени за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия
28.09.2022 - Одобряват се допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната
28.09.2022 - Осигуряват се 40 млн. лв. за лекарства за деца с редки заболявания
28.09.2022 - Одобрен е отчетът за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2021 година
28.09.2022 - „Ден на отворените врати“ в Административен съд-Видин
Осъдиха лекар на пет години затвор заради смъртта на родилка и бебето й

Осъдиха лекар на пет години затвор заради смъртта на родилка и бебето й

Габровският Окръжен съд осъди на пет години затвор бившия шеф на АГотделението в местната болница д-р Димитър Ангелов заради смъртта на родилка и бебето й, предаде Труд. Ангелов бе признат за виновен, че поради немарливо изпълнение на служебните си задължения е и смъртта на 30-годишната Десислава Манолова и новороденото й през есента на 2013 г.
За виновна бе призната и лекарката, водила раждането – д-р Севдалина Колева. Тя получи наказание от 3 г. „лишаване от свобода“ условно с с 5-годишен изпитателен срок.
Двамата лекари са лишени от право да упражняват професията си за срок от 5 години.
30-годишната жена влиза в МБАЛ-Габрово за раждане на 11 септември 2013 г. Това е втората бременност на Манолова, която има дъщеря. Тя преносва бременността си, но лекарите твърдят, че всичко е наред и най-вероятно терминът й за 9 септември не е изчислен правилно. До 25 септември бременната жена лежи в болницата, но лекарите така и не предизвикват раждането. На 26 септември жената ражда момченце, което кръщава Александър. След няколко часа обаче то умира, като причината за смъртта е поглъщане на околоплодни води. Манолова развива сепсис от стафилококова инфекция. Тя е откарана в Плевен,, където въпреки усилията на медиците, на 4 октомври умира.

При направените експертизи, софийски експерти, водени от доц. Мария Грозева, откриват множество лекарски грешки, бездействие и нарушения в медицинските стандарти.

Присъдата не е окончателна. Решението на Окръжния съд в Габрово подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд във Велико Търново.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder