Полицай ще лежи 15 г. в затвора за убийство

Полицай ще лежи 15 г. в затвора за убийство

Окръжният съд в Благоевград определи присъда от 15 г. затвор на бившия пътен полицай Славчо Каферинов от Добринище за убийство.

На 20 юли 2013 г. около 5:20 ч той застреля бизнесмена Спас Пенгьов на улицата пред дома му със служебния си пистолет „Макаров“.

Полицаят ще трябва да плати 300 хил. лв. обезщетение на дъщерята на убития Мария Магдалена и по 150 хил. лв. на вдовицата Яна и майката Василка. Решението на окръжния съд може да бъде обжалвано.

Убийството стана след скандал и бой пред заведение в Добринище. Каферинов бил порядъчно почерпен и се ядосал на съпругата си в дискотеката, заради нейните танци, които смятал за неприлични. Ударил я и излезли навън да се разправят. Включили се и други мъже, които се опитали да укротят ядосания съпруг. Станало сбиване. По-късно полицаят взел служебното си оръжие и отишъл пред къщата на един от участващите в разправията. Извикал го навън, но излязъл брат му и Каферинов го застрелял в областта на главата и в лявата половина на гърдите. Неизвестно от кого, но полицаят бил ударен с дървен кол и паднал в безсъзнание на земята до мъртвия Спас. Пред съда изрази съжаление за стореното и обясни, че не си спомня да е виждал Спас във фаталната вечер и да е имал конфликт с него.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder