Топ вести
Пенсионер дари парите си на болни деца

Пенсионер дари парите си на болни деца

71-годишният Георги Атанасов от Вършец дари 4000 лева за лечение на четири деца с тежки заболявания. Той е спестявал парите от години, заделяйки ги от пенсията си

„През живота си се трудих, отгледах деца и внуци. Искам да направя нещо добро и за други – непознати хора, което да се запомни“, заяви възрастният мъж.

Георги Атанасов е работил в курортния град 48 години като електротехник и строителен работник. Със съпругата си, която починала преди 20 години, създал две деца, които пък го дарили с четирима внуци. След пенсионирането си мъжът продължил да се труди, спестявайки всеки допълнително изкаран лев.

Бай Георги никога не е пътувал в чужбина и рядко отдъхвал извън родния Вършец. Преди дни пенсионерът раздал спестените средства на децата и внуците си, но заделил от тях 4000 лева.

„Бях решил отдавна да направя някакво добро дело, да помогна на хора, които са в беда. Избрах да дам парите за лечение на деца, за да продължат тези малки слънца да греят“, каза възрастният мъж.

Той поискал от медиците в болницата в Монтана да изберат кои деца имат най-голяма нужда от помощ и те се спрели на четири момчета на възраст от 1 до 15 години. Децата са с хронични заболявания и семействата им нямат възможност да плащат скъпоструващите лечения.

„Искам да знам, че не съм живял напразно! Надявам се и други хора да направят като мен“, каза бившият електротехник.
Сн. в. „Труд“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder