Търговците в Слънчев бряг масово укриват оборот

Търговците в Слънчев бряг масово укриват оборот

Кафенета, нощни клубове, питейните заведения и паркинги в Слънчев бряг масово не отчитат оборотите си. Показват данните от проверките на НАП в курортния комплекс през изминалия уикенд.

До проверките на данъчните и засиленото полицейско присъствие в курорта се стигна след престрелка, при която загина един човек, а двама, сред които и Димитър Желязков-Очите, бяха ранени. Тогава финансовият министър обяви, че шефовете на НАП и на „Националната полиция“ ще бъдат пратени по морето цяло лято, за да се осигури нормалното протичане на летния сезон.

По време на наблюдението на данъчните на 18 юни, паркинг е отчел с 1200% повече оборот, отколкото седмица преди това. Тогава са издадени касови бележки само на 13 клиента на съоръжението.

Същата е ситуацията и с нощните заведения на територията на известния курорт. Дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 лв. в нощта, в която инспекторите на НАП следят издаването на фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб е отчел три пъти по-нисък оборот. Друго нощно заведение отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани година по-рано, в събота, на 13 юни 2015 г.

По време на наблюденията при почти всички заведения в Слънчев бряг данъчните отчитат значително покачване на оборотите, когато следят за издаването на фискални бонове. На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон, допълват от НАП.

Общо за трите дни на интензивни проверки на територията на Слънчев бряг (от 17 до 19 юни) данъчните са проверили близо 300 обекта. Присъствието на инспектори на приходната агенция ще продължи до края на сезона по цялото Черноморие.

По време на проверките данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, стотици обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на хиляди други се следят в реално време чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.

От НАП напомнят на гражданите, че могат да подават сигнали за търговци, които укриват оборот или не издават касови бележки на телефон 0700 18 700.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder