Ексклузивно! Видео от престрелката в София

Ексклузивно! Видео от престрелката в София

При престрелката вчера в кв. „Разсадника“ в София между полицаи и въоръжен крадец са произведени около 50 изстрела.
Това разказваха свидетели, а в социалните мрежи изтече видеоклип на стрелбата, заснет от свидетел.

Вчера около 14:30 ч. полиция е получен сигнал за въоръжен грабеж в заложна къща на бул. „Ломско шосе“. Крадците са двама и бягат с лек автомобил от местопрестъплението. Започналото преследване в кв. „Разсадника“. Там двамата извършители се удрят в три полицейски автомобила, пукат гума и започват да стрелят по полицаите. Служителите на реда отвръщат на стрелбата и един от престъпниците е ранен, а в последствие умира.

Оказва се, че тий е бивш служител на Девето РПУ в София Христо Георгиев, известен с прякора си Ицо Полицая. След като е уволнен от МВР заради корупция, Георгиев започва да се занимава с въоръжени грабежи. През 2013 г. Георгиев, брат му Людмил и още един мъж ограбиха клон на „Интернешънал Асет банк“ във Враца. Тогава Ицо Полицая също стреля по полицаите, които се опитаха да го задържат.

Съучастникът на Георгиев успя да избяга след престрелката в „Разсадника“, но бе заловен в строеж близо до мястото на стрелбата. От полицията все още не съобщават името му, само че е на 45 години и има много татуировки.

Премиерът Бойко Борисов коментира случая и каза, че полицията е наблюдавала групата отдавна и че стрелбата на полицаите е била при неизбежна отбрана.

Кадри: youtube.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder