20 българи са задържани в Испания

20 българи са задържани в Испания

Престъпна група за контрабанда на цигари, действаща в Испания и ръководена от българи, е била разбита при съвместна операция на двете държави.
До сега са арестувани 20 български и двама испански граждани.

Не се изключват и още арести. Предявено е обвинение за престъпления срещу индустриалната собственост и данъчни нарушения, както и за пране на пари и принадлежност към престъпна организация.

В Испания са разбити три нелегални фабрики за цигари, собственост на българите. Съдейки по обема на конфискувания материал и оборудване в разкритите фабрики, тази операция може да се счита за една от най-значимите в областта на борбата с организираната престъпност.

Операцията е пример за плодотворното сътрудничество между Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към Министерството на вътрешните работи на България и Националната полиция и Дирекцията за митнически надзор на Испания, казаха от правителствената пресслужба.

По-рано днес, в телефонен разговор с испанския си колега Мариано Рахой министър-председателят Бойко Борисов обсъди хода на провеждащата се на територията на Испания съвместна полицейска операция.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder