Местан съди Божидар Димитров за клевета

Местан съди Божидар Димитров за клевета

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е съди директора на Националния исторически музей Божидар Димитров за клевета и уронване на авторитета му.
Поводът е интервю на Димитров пред Нова телевизия, в което твърди, че Лютви Местан е турски шпионин.

„Вчера прецених, че понататъшното ми аристократично подминаване на тези обиди вече става обществено опасно. Няма да премълчавам повече тези обиди“, каза Местан.

Вчера исковата молба е била внесена в Софийския градски съд. Тя е за сумата от 681 лв., като годината, в която е създадена българската държава.

„Ще го осъдя и получената сума ще внеса в Националния дарителски фонд „13 века България“, допълни Местан.

Като мотиви за депозиране на исковата молба в Софийския градски съд, депутатът посочи публичния интерес и също така според него трябва да е ясно, че има конституционни и законови граници, които никой не може да преминава.

„Божидар Димитров далеч не е по-голям патриот от мен“, убеден е Местан.

Според него, решението на съда да не регистрира партия ДОСТ, поставя въпроса за това коя партия е етническа. По думите на Местан, в две свои решения Конституционният съд е направил опит да даде определение, според което една партия е на етническа основа, когато уставът й не допуска в нея да членуват лица от други етноси.

„В ДОСТ няма такова ограничение, над 20 процента от членовете ни са етнически българи и християни“, отбеляза Местан.

Той заяви, че решението на съда поставя и въпроса за това има ли етноси и езици – второ качество.

„И в ДПС, и в НПСД има преобладаващ брой членове етнически турци, но – тези партии са регистрирани. Няма етноси – второ качество, няма езици – второ качество, ДОСТ се учредява в името на каузата да се промени тази представа за етно-религиозните различия, сподели още той.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder