4 българки са загинали в катастрофа в Испания

4 българки са загинали в катастрофа в Испания

4 българки от Неделино са загинали, а още три са тежко ранени след тежка катастрофа в Испания.

Трагедията се разиграла на магистрала на 120 км. от Мадрид около 17:00 часа българско време вчера. Катастрофата с общо 11 българки в микробус е станала на прибиране от работа. Три буса и една кола са извозвали жените от полето към квартирите им в Авила.

На качаване на магистралата единия бус е ударен от тир. Две от тях – на 42 и 39 години, загиват на място, а третата 2-3 часа след това. Четвъртата жена е починала тази сутрин. Останалите са транспортирани в болница в Авила и Саламанка. Четерите жени живеят в един квартал над църквата в центъра на Неделино, на ул. „Баба Тонка“ и са комшии. За починалите е потвърдено от работещи в кампуса неделинци. Там има около 80 души.

„За катастрофата е потвърдено от нашето посолство в Испания, но подробности официално засега няма“, каза кметът на Неделино Боян Кехайов. Тежко ранени са три жени, едната от които е в кома, другата е в тежко състояние, а на третата са направени операции на крака и таза. Загиналите жени – Светла, Милена и Бисерка оставят всяка по две деца сираци. Те отишли на гурбет в Испания да берат ягоди, а мъжете им останали в Неделино.

В родопския град хората са в шок. Кметът свиква днес извънредно заседание на което ще решат с какво да помогнат семействата. Ако трябва ще събираме и пари, жените са осигурени и първо ще видим какво ще поеме като разходи работодателя, каза Кехайов. Общината ще обяви и ден на траур.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder